Владислав Івченко на Книжковому Арсеналі 2017

23.05.2017 · Репортаж · Комментариев нет

В рамках Книжкового Арсеналу відбулася розмова-дискусія, в якій обгоаворювали новий пригодницький роман Владислава Івченка «Детективна агенція «Буря  і Натиск».


Окрім самого автора та його редактора — Олександра Стукало, у розмові взяли участь Софія Філоненко та Антон Санченко.

Буквально нещодавно закінчила читати «Третій фронт», який мене дуже вразив, нова ж книга трохи інша, тут весь Івченко, автор як завжди не дотримується канонів жанру, додає трохи неймовірного і фантастичного, але може саме тому його книжки і читаються на одному диханні) Трохи про сюжет нової кнги.  Головним героєм є сам автор — письменник Владислав Івченко, у якого творча криза. І от пошуки нових ідей для книги зводять його з сільськими детективами — Жожем Іриновичем та Вепром Івановичем, то ж якщо перший це людина, то другий — звичайний кабан. На перший погляд звучить це трохи дивно, але саме ця компанія буде розслідувати різні справи. Початок мені сподобався, захоплює. Але про саму книгу пізніше, коли дочитаю.
Під час розмови Івченко розповів про те, як писався роман. Про те, як описана творча кризу в творі настигла автора і в реалі. Після вичитки тексту Олександром, той скоротився на 20%, що дуже зачепило Владислава.

Ще на сторінках книги можна побачити невеличкі замальовки намальовані Івченком. Невеличкі, бо, зі слів автора, він зовсім не вміє малювати, а тому великі картини розлякали б читачів. Не знаю, але думаю він дещо перебільшує)))  А ще примітки, на перший погляд я і не помітила, що вони різні, тобто написані різним почерком. Акуратний прописний — це слова Олександра Стукала, а от друковані, то вже Івченка.

Софія Філоненко ретельно дослідила історію пригодницьких детективів за участю тварин, виявилося така тема в світі не нова, але як правило героями є котики та собаки, а от вепр — це тільки у Івченка.

Розмова проходила жваво і цікаво, не обійшлося без жартів  та позитиву, то ж  якось і не зчулися як пролетіло 45 хвилин))))

Аудиторія в залі була різною, але все ж таки жінки переважали))))

Роздача автографів, і я свій екземплярчик підписала, тепер можна насолоджуватися читанням))))

На передодні Владислава Івченка ще можна було побачити і послухати під час дискусії «Ліки від забування. Чи може література скласти загублені пазли історії?», в якій ще приймали участь Таня Малярчук, Андрій Курков та Ганна Улюра. Ну і трохи фото.

Комментировать

Вам необходимо войти, чтобы оставлять комментарии.