Книжковий Арсенал 2019

13.08.2019 · Репортаж · Комментариев нет

Вчора у Мистецькому Арсеналі відкрився ІХ міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал.
Тож цими вихідними тут можна буде зустріти всіх знайомих, яких давно не бачив))) Як завжди багато книжок на різні тематики, від художніх до наукових)))
Трохи про те, що ж цікавого чекає на відвідувачів цього року.


Два зали з дитячою літературою. Сьогодні пройшла подивилася, багато цікавого)

А ще виставки, кінопокази, концерти, перформанси, презентації та дискусії.
Виставка робіт випускників школи дизайну Projector «Динозаври не їдять світлофорів». Всі малюнки разом об’єднуються у величезне неіснуюче місто, де мешкають і люди, і динозаври.

Виставка «РОЛІТ. Сусіди».

Три зали присвячені цьому цікавому проекту, якщо будете мати час, пройдіться почитайте стенди, цікаво. В двох словах — РОЛІТ — це житловий будинок в Києві по вулиці Богдана Хмельницького 68-В, який будували для письменників. Зараз звісно вже вони там не мешкають, але на фасаді встановлено 29 меморіальних дощок.

От тим письменникам і присвячена виставка.

Чудова виставка працює на 2 поверсі — «Обабіч», вона триватиме до кінця червня, але раз вже завітаєте на Арсенал, то не пропустіть.

Це виставка фотографій людей на Донбасі, на яких показано, як вони живуть, працюють та відпочивають. В середині тунелю роботи фотографа Віктора Марущенко, зроблені майже 20 років тому. Тунель — це така собі імітація шахти, в ній панує морок, тому кожному відвідувачу видають налобного ліхтарика і ви відправляєтеся роздивлятися фотографії.

З зовнішньої сторони роботи Марка Невілла, зроблені вже на Донбасі, охопленому війною, не зважаючи на події, люди так само живуть, працюють та прагнуть радостей.

Блукати в темряві з ліхтариком досить таки цікаво)))

Ще одна виставка працює в іншому крилі другого поверху — «Дитвидат» і присвячена вона ілюстраціям дитячих книжок у радянські роки. Роздивіться малюнки, деякі з них реально вражають.

«Рутенія. Анімована абетка Василя Чебаника»

Рутенія — це шрифт Чебаника. А відомі художники зробили анімовані ілюстрації під кожну літеру. Роздивіться всі 33 екрани))))

Трохи каліграфії та ілюстрацій

На стенді видавництва Зелений Пес можна зустріти Сашка Лірника, який з радістю підпише вам свої казки)

На стенді Лютої справи можна поспілкуватися з Артемом Полежакою та Антіном Мухарським
Тарас Компаніченко
А я сьогодні прикупила парочку нових книжок Фоззі — «Чес для приезжих», остання книга з євпаторійського циклу та «Червоні хащі». Подобається мені як він пише, хоч попередні книжки всі російською, але читаються дуже легко.

Тож приходьте, саме найцікавіше ще попереду)))
Завтра на Арсенал завітає Ірена Карпа зі своєю новою товстенькою книжкою «Добрі новини з Аральського моря». Не пропустіть, бо зараз Ірена не так часто буває в Україні.
Гігантські Івченкові «Ноги» більше тисячі сторінок шукайте на стенді видавництва «Темпора»
Ще завтра на Вуличній сцені відбудеться великий двогодинний поетичний перформанс за участі відомих авторів.

А в суботу чекайте на Макса Кідрука.
Це лише невеличка частинка з того, що ще відбудеться.
На вулиці працює ветеранський намет, де ви знайдете книжки письменників-ветеранів та літературу про російсько-українську війну, і продають смачненьку каву від Veterano Coffee.

І з приємного, майже на всіх стендах можна розрахуватися карткою))))
Так, і купляйте електронний квиток, зекономите час на вході)))))
До зустрічі на Книжковому Арсеналі)))))

Комментировать

Вам необходимо войти, чтобы оставлять комментарии.